Як зміниться меню школярів цього року?

16:13, 19 сентября 2019

Цьогоріч до меню школярів планують включити нові продукти і знову провести анкетування щодо смакових уподобань дітей.



На щотижневій нараді в муніципалітеті керівниця КП «Шкільне» розповіла про плани підприємства на новий навчальний рік.

Так, розробляючи меню для шкільних їдалень, акцент хочуть зробити на білкових та овочевих стравах, додати в раціон вітамінізовані продукти.

Антоніна Радченко, директорка комунального підприємства «Шкільне» ЧМР: «Зараз в меню вже включені гарбузові страви, шипшина, цитрус. З жовтня буде присутній натуральний мед».

Підприємство періодично вводить нові страви в меню, починаючи з 2017 року.

Антоніна Радченко, директорка комунального підприємства «Шкільне» ЧМР: «За попередній навчальний рік було підтримано ініціативу Міністерства освіти та введено декілька страв з довідника Євгена Клопотенка, переможця «Мастер-шефа». Загалом вдосконалення страв та перегляд меню відбувається щосезону».

За минулий навчальний рік підприємство надало послуг на майже 45 мільйонів гривень, з них третина – за бюджетні кошти, це близько 17 мільйонів, і 28 мільйонів за кошти батьків.

Антоніна Радченко, директорка комунального підприємства «Шкільне» ЧМР: «Вартість харчування при цьому склала 18,50 гривень за сніданок, з них – 8 гривень за рахунок міського бюджету, 10,50 гривень за рахунок батьків. 18,50 гривень для пільгових категорій – за рахунок міського бюджету і 18,50 вартість обідів в групах продовженого дня».

Порівнюючи вартість харчування за бюджетні кошти з іншими обласними центрами, керівниця КП «Шкільне» зазначила, що не скрізь міський бюджет компенсує хоча б частково харчування школярів.

Антоніна Радченко, директорка комунального підприємства «Шкільне» ЧМР: «Є міста, в яких оплачується харчування, тільки для пільгових категорій. Тобто учні 1-4 класів їдять за власний рахунок».

Важлива складова роботи підприємства – рівень якості продуктів. Тому тут співпрацюють з постачальниками, які впроваджують у своїй роботі міжнародну систему безпечності харчових продуктів ХАССП та ISO 22000.

Поступово оновлюють на КП «Шкільне» і обладнання.

Антоніна Радченко, директорка комунального підприємства «Шкільне» ЧМР: «В минулому навчальному році, за підтримки Чернігівської міської ради, управлінням освіти було закуплено та передано нам на користування 18 одиниць техніки, на загальну суму 478 тисяч».

З початку вересня цього року з майже 29 тисяч учнів чернігівських шкіл гарячим харчуванням охоплено 69% дітей, це майже стільки ж, як і минуло річ.

Сюжет телеканалу «Дитинець» Хочете отримувати головне в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram.

UserCommentAvatar

Авторизируйтесь или войдите через Image или Image

Image
Image
Image

Войти используя социальные сети

Войти используя социальные сети

Войти в аккаунт

Нужна помощь?

Создать новую учетную запись

Измениить свои данные вы сможете в личном кабинете после окончания регистрации