На Чернігівщині виробляють 7% макаронів усієї країни
13:25, 13 октября 2016
Экономика
У Чернігівській області підприємства харчової промисловості виробляють близько 7% макаронних виробів усієї країни, понад 3% вершкового масла та 2% борошна.
Про це повідомила прес-служба Головного управління статистики в Чернігівській області.
Загалом, харчова промисловість Чернігівської області має широкий асортимент продуктів. Так, з початку року промисловість області спромоглася виробити:
- 785 тисяч дал мінеральної газованої води та 342 тис. дал безалкогольних напоїв (1 дал=10 л.);
- 18 тисяч тонн борошна;
- 17 тисяч тонн хліба та хлібобулочних виробів;
- 13 тисяч тонн нерафінованої соняшникової олії;
- 8 тисяч тонн круп;
- 7 тисяч тонн молока;
- 5 тисяч тонн сирів;
- 4 тисяч тонн молока й сухих вершків;
- 2 тисяч тонн вершкового масла;
- майже по 2 тис. тонн м’яса великої рогатої худоби та м’яса свиней та тисячу тонн ковбасних виробів.
За січень-червень підприємства харчової промисловості, навоїв та тютюнових виробів Чернігівської області освоїли дві третини капітальних інвестицій промисловості — 430 млн грн.
За повідомленням управління статистики, на 1 липня на підприємствах зосереджено 48 млн доларів США прямих іноземних інвестицій (акціонерного капіталу). Цьогоріч у харчову промисловість області інвестувало 10 країн світу. Найбільші кошти надійшли від Німеччини, Польщі та Британії (Вірґінські острови). Загалом ці підприємства реалізували товарів та послуг майже на 6 млн грн.
Статисти запевняють, що офіційно харчова промисловість на Чернігівщині забезпечує роботою 8 тисяч людей.
Читайте также
