В середньому чернігівці вживають по 46 кг м’яса на рік

16:05, 10 августа 2016

Общество

При цьому, за розрахунками Державної служби статистики України, середній показник вживання м’ясної продукції в 2015 році на одного українця склав 51 кг.

Про це повідомляє Головне управління статистики у Чернігівській області.

Цікаво, що на Чернігівщині також менше, ніж в середньому по Україні, вживають ягід та інших плодів (43 кг на людину проти 51 кг) та яєць (274 кг проти 210 кг).

Споживання інших харчів в Чернігівській області тримається близько до середнього показника по країні. Так, пересічний чернігівець у 2015 році за рік спожив:

  • 239 кг молока та молочних продуктів (в середньому по Україні 210);
  • 274 яєць (в середньому по Україні 280);
  • 113 кг хлібних продуктів (в середньому по Україні 103);
  • 173 кг картоплі (в середньому по Україні 138);
  • 170 кг овочів (в середньому по Україні 161);
  • 8 кг риби та рибних продуктів (в середньому по Україні 9);
  • 12 кг олії (в середньому по Україні 12);
  • 39 кг цукру (в середньому по Україні 36).

Зауважимо, що у порівнянні з 2014 роком, споживаннями жителями Чернігівської області олії, ягід і цукру майже не змінилося. Втім, ненабагато поступилося вживання хлібу, молока, м’яса, риби, картоплі та яєць. Разом із тим кожен чернігівець минулого року спожив на декілька кілограмів овочів більше.

За рівнем споживання молочних продуктів Чернігівська область посідає 3-тє місце в Україні, на 4-ту сходинку ми посіли завдяки кількості вживання хлібу та замикаємо 5-ку лідерів по вживанню цукру.

Калорійність середньодобового раціону жителя Чернігівщини склала 2971 ккал при середній по Україні – 2799 ккал. Зауважимо, що у 2014 році калорійність сягала 3033 ккал.

UserCommentAvatar

Авторизируйтесь или войдите через Image или Image

Image
Image
Image

Войти используя социальные сети

Войти используя социальные сети

Войти в аккаунт

Нужна помощь?

Создать новую учетную запись

Измениить свои данные вы сможете в личном кабинете после окончания регистрации