На Чернігівщині виробляють 7% макаронів усієї країни

13:25, 13 жовтня 2016

Економіка
макарони чернігів

На Чернігівщині виробляється близько 7% макаронних виробів усієї країни

У Чернігівській області підприємства харчової промисловості виробляють близько 7% макаронних виробів усієї країни, понад 3% вершкового масла та 2% борошна.

Про це повідомила прес-служба Головного управління статистики в Чернігівській області.

Загалом, харчова промисловість Чернігівської області має широкий асортимент продуктів. Так, з початку року промисловість області спромоглася виробити:

  • 785 тисяч дал мінеральної газованої води та 342 тис. дал безалкогольних напоїв (1 дал=10 л.);
  • 18 тисяч тонн борошна;
  • 17 тисяч тонн хліба та хлібобулочних виробів;
  • 13 тисяч тонн нерафінованої соняшникової олії;
  • 8 тисяч тонн круп;
  • 7 тисяч тонн молока;
  • 5 тисяч тонн сирів;
  • 4 тисяч тонн молока й сухих вершків;
  • 2 тисяч тонн вершкового масла;
  • майже по 2 тис. тонн м’яса великої рогатої худоби та м’яса свиней та тисячу тонн ковбасних виробів.

За січень-червень підприємства харчової промисловості, навоїв та тютюнових виробів Чернігівської області освоїли дві третини капітальних інвестицій промисловості — 430 млн грн.

За повідомленням управління статистики, на 1 липня на підприємствах зосереджено 48 млн доларів США прямих іноземних інвестицій (акціонерного капіталу). Цьогоріч у харчову промисловість області інвестувало 10 країн світу. Найбільші кошти надійшли від Німеччини, Польщі та Британії (Вірґінські острови). Загалом ці підприємства реалізували товарів та послуг майже на 6 млн грн.

Статисти запевняють, що офіційно харчова промисловість на Чернігівщині забезпечує роботою 8 тисяч людей.

UserCommentAvatar

Авторизируйтесь или войдите через Image или Image

Image
Image
Image

Loading...

Увійти через соціальні мережі

Увійти через соціальні мережі

Увійти в акаунт

Потрібна допомога?

Створити новий обліковий запис

Змінити свої дані ви можете в особистому кабінеті після закінчення реєстрації