Бійців навчального центру «Десна» труїли пліснявілим маслом та сухпайками з стафілококами

15:17, 21 липня 2016

 Суспільство Армія
Отруєння бійців

Було виявлено те, що продукти зберігалися в жахливих умовах. А саме: їжа зберігалась при температурі майже +40 градусів

Нагадаємо, що у червні поточного року відбулась скандальна подія – масово отруїлися бійці 169 навчального центру «Десна». Всі вони потрапили до шпиталю з інфекцією та кишковим отруєнням.

До цього випадку за два місяці в травні та червні 2016 року на гарячу лінію Міноборони надходило чимало скарг на якість харчування від військовослужбовців з Десни . Після цього туди направляли 9 перевірок, але вони виявились безрезультатними.

Міністр оборони особисто надав розпорядження знову провести перевірку якості харчування військовослужбовців в неблагонадійному центрі. В результаті позапланової перевірки, яку проводила незалежна лабораторія, було виявлено те, що продукти зберігалися в жахливих умовах. А саме: іжа зберігалась при температурі майже +40 градусів, холодильники також були несправні, і м`ясні продукти в них зберігались при температурі вище +14. Ці дані надав журналістам начальник Центру розвитку та супроводження матеріального забезпечення Збройних Сил України підполковник Дмитро Марченко.

Також, було доведено, що бійцям давали фальсифікований сир, та масло в яких виявили 100 відсотків трансжирів. Доречі, якщо трансжири становлять навіть 2% від денного раціону харчування , це швидко призводить до розвитку ішемічної хвороби серця .Також дослідження показали, що у твердому сирі було знаходиться значна кількість бактерії кишкової палички, а масло було з пліснявою і дріжджами роду «Кандіда».

У натуральному меді виявлено перевищення в 6 разів допустимої норми гидроксиметил - фурфуролу ( речовина, яка має токсичні і канцерогенні властивості ). Гідроксиметил-фурфурол - токсична речовина яка утворюється при нагріванні вище, ніж 40°С меду чи цукру. Її великі дози викликають судоми та параліч, малі дози пригнічують нервову систему людини. Вона не переробляється в організмі людини, що призводить до її накопичення в печінці, що порушує біохімічні процеси.

У яловичині першого ґатунку виявили бактерії кишкових паличок. М’ясні консерви також не відповідали вимогам ДСТУ. Були перевірені консерви «каша перлова» та «каша гречана»: там встановили невідповідність масової частки жиру та кухонної солі.

«В перевірених сухпайках, а саме в паштеті печінковому із свинячим жиром норма вмісту бактерій дріжджів та пліснявих грибів було у 2,5 рази, а також в цих консервах виявили патогенні бактерії стафілококу», — зазначив Дмитро Марченко.

Примітка. Стафілококне змінює органолептичні властивості продуктів. Для попередження зараження продуктів стафілококом потрібно дотримуватись правил особистої гігієни, а, також, зберігати продукти у закритому посуді при температурі +2-4ºС. 

Ми не знали про те , що в армії погано годують ? Знали . Ми не знали про те , що сухпайком - лайно? Знали . Ми не знали , що на харчуванні наживалися і наживаються ? Знали . До ранку суботи на стіл Міністра оборони України ляже документ , зі списком прізвищ ВСІХ учасників цієї схеми - завдання поставлене особисто Полторак , особисто начальнику ВСП

Радник президента України Юрій Бірюков 

Наразі Військова служба правопорядку проводить розслідування, та перевіряє причини недбалого харчування бійців.

Дані розслідування мають бути представлені вже до кінця цього тижня. По результатам буде вирішуватися питання притягнення до відповідальності посадових осіб, які були причетні до даного недбальства. Також матеріали справи будуть передані до військової прокуратури. 

UserCommentAvatar

Авторизируйтесь или войдите через Image или Image

Image
Image
Image

Loading...

Увійти через соціальні мережі

Увійти через соціальні мережі

Увійти в акаунт

Потрібна допомога?

Створити новий обліковий запис

Змінити свої дані ви можете в особистому кабінеті після закінчення реєстрації